July 6, 2023 Staff

Liefde is liefde; vier deze zomer de Pride in Amsterdam!

Elk jaar wordt de Pride in Amsterdam groots gevierd. Overal uit de wereld komen er mensen naar Amsterdam om dit unieke feest te beleven. De Pride is dit jaar van 1 tot en met 6 augustus. Tijdens de Pride vinden er zo’n 300 evenementen plaats. Er is voor ieder wat wils en er is aan elke community gedacht. Allemaal om de liefde te vieren, van wie je ook houdt!

Amsterdam: een open en tolerante stad

De Pride in Amsterdam is een bijzonder en uniek evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad. Tijdens de Pride vieren we met z’n allen de vrijheid om te zijn wie je bent. Sinds het ontstaan in 1996 is de Pride uitgegroeid tot een meerdaags festival. Het is een van de grootste vieringen in zijn soort wereldwijd!

De botenparade is een heel bekend evenement tijdens de Pride week in Amsterdam. Tijdens de wereldberoemde parade varen er zo’n 80 boten rond. Jaarlijks komen hier honderdduizenden enthousiaste en kleurrijke bezoekers op af. Samen genieten van muziek, feest en vrijheid. Een kleurrijk festival waar je zeker niet stil zal blijven staan!

Een groot kleurrijk festival

Tijdens de Pride verandert de stad in een regenboog. Dit zie je terug in alle regenboog versieringen en ook in kleurrijke regenboog kleding. Bezoekers doen elk jaar weer hun uiterste best om er spectaculair uit te zien. Maar ook de regenboog aan evenementen is wat deze week zo bijzonder maakt. Bezoek een van de dansfeesten, filmfestivals, sportevenementen, debat en cultuur events, de Pride Walk, Rainbow Park en verschillende buitenpodia. Er is van alles te beleven en er is voor iedereen wel wat leuks georganiseerd.

Straal in je mooiste outfit tijdens de Pride in Amsterdam

Ga jij dit jaar ook naar de Pride week in Amsterdam? Misschien ga je wel voor het eerst of kom je er al jaren lang. Een dagje uit of de hele week fanatiek bezoeker van alle evenementen. Omdat je tijdens dit evenement helemaal jezelf kan zijn, of omdat je de verschillende community’s wilt steunen. Dit festival is er voor iedereen!

Wat de reden van je bezoek ook is, dit evenement is kleurrijk. Hét moment om je outfit te laten stralen. Laat je persoonlijkheid zien en kies je outfit zorgvuldig uit. Shop de leukste Gay Pride kleding bij e-carnavalskleding. Er is keuze uit kleding voor jong en oud. Ga voor een complete look of voor leuke accessoires om jouw kleding helemaal af te maken. Wil jij een matchende outfit met jouw vriend of vriendin? Ook dan ben je hier aan het goede adres!